« terug naar vorige pagina

Praktijkverpleegkundigen

Aan de huisartsenpraktijken zijn vier praktijkverpleegkundigen, één longverpleegkudige, twee diabetes-verpleegkundigen en twee praktijkondersteuners GGZ verbonden.

Wat doen de Praktijkverpleegkundigen?

De praktijkverpleegkundigen ondersteunen de huisartsen in de zorg rond patiënten met chronische aandoeningen, bijvoorbeeld diabetes en astma/copd. Ook kunt u bij hen terecht voor hulp bij het stoppen met roken.

Coördinatie

Daarnaast coördineert en regelt de praktijkverpleegkundige de zorg bij o.a. chronisch zieken en ouderen, bijvoorbeeld het regelen van thuiszorg en hulpmiddelen. Tevens geeft zij advies, voorlichting en instructie aan chronisch zieken.

Eigen spreekuur

De praktijkverpleegkundigen hebben een eigen spreekuur. Een afspraak kunt u maken via de assistentes van uw eigen huisarts.

Eenmalig consult of kortdurend

De praktijkondersteuners GGZ (geestelijke gezondheidszorg) kunnen ingezet worden als er sprake is van lichte/milde psychische of psychiatrische problematiek voor een eenmalig consult of (veelal kortdurende) ondersteuning. Voor meer informatie over de Praktijkondersteuners GGZ, klik hier.

Praktijkverpleegkundigen:
Marit van Willigenburg  marit-van-willigenburg
Margreeth Bikker  margreeth-bikker
Susan Dellemann  susan-dellemann
Monique Aarts  monique-aarts
Elly Huisman  elly-huisman

 

Longverpleegkundige:
Moniek van Bokhoven  moniek-van-bokhoven

 

Diabetesverpleegkundigen:
Frank Fickweiler  frank-fickweiler
Marieke van Dreven  

 

 

Praktijkondersteuners GGZ:
Eric te Brake  eric-te-brake
Marit van Willigenburg  marit-van-willigenburg